Kešu čokokúsky s mangom
Publikované 04.06.2015 v 18:54 v kategórii papanie, prečítané: 202x
čokoládové bonbóny tu už boli, dnes som mala chuť skúsiť niečo nové, no kedže lietam ako blázon, muselo to byť rýchle. Pár minút v kuchyni a čokokúsky sú na svete. Nespravila som ani vela riadu :)
Čokoláda je najlepší liek na nervy a stresy. Mám to overené praxou. Hocičo sladké spĺňa ten účel, ale čokoláda funguje najlepšie. V práci je toho veľa - veď letná sezóna začína a čím ďalej tým viac Nórov začína dovolenkovať. Tak som dnes siahla po kakau a vyrobila úžasné čokoládové kúsky, ktoré takmer okamžite vymazali spomienky na tento uponáhlaný týždeň.Aspoň na chvíľu - len ja a moja čokoláda :) . Ak sa cítite podobne, odporúčam vyskúšať nasledovný recept :
1/2 hrnčeka kokosového oleja
1/2 hrnčeka surových kešu orechov (nepražených, nesolených)
3 pl kakaového prášku (100% kakao, žiadne granko :) )
1 1/2 pl agáve sirupu
za hrsť nahrubo nasekaných kešu orechov a sušeného manga
1/2 hrnčeka surových kešu orechov (nepražených, nesolených)
3 pl kakaového prášku (100% kakao, žiadne granko :) )
1 1/2 pl agáve sirupu
za hrsť nahrubo nasekaných kešu orechov a sušeného manga
1/2 hrnčeka kešu vložte do mixéra a rozmixujte na múčku. Olej zohrejte a následne zmiešajte s práškom z kešu a kakaom. Keď zmes trošku vychladne pridajte agáve a miešajte. Nakoniec primiešajte nasekané kešu so sušeným mangom a dobre premiešajte. Pripravenú zmes vlejte do igelitového sáčku , zahrčkajte a vložte do mrazničky. Približne po 20 minútach sáčok vyberte z mrazáku a čokoládu nasekajte. Vzniknuté kúsky môžte obaliť v kakaovom prášku, ak máte chuť, ale výborné sú aj bez toho. Pred konzumáciou skladujte v chladničke.
Dobrú chuť !
Shamy
Dobrú chuť !
Shamy

Komentáre
Celkom 0 kometárov