SLIVKOVO-KOKOSOVÝ PIE
Publikované 04.05.2015 v 10:39 v kategórii papanie, prečítané: 207x
Tradičný pie alebo koláč je pečený pokrm zvyčajne pripravený z krehkého cesta, plnený rôznymi ovocnými náplňami. Ja som sa trochu trochu zabávala a skúsila som pie trochu inak. Zdravá, bezmúčna slivkovo-kokosová verzia vám určite bude chutiť.
Tak poďme rovno na prísady. Na základ, ktorý je tradične krehký a jemný budete potrebovať nasledovné:
1 hrnček múky z ovsených vločiek
1 hrnček múky z ovsených vločiek
1 1/2 hrnčeka raňajkových musly cereálií ( môžte ich cez noc namočiť do vody ak chcete ešte jemnejšie cesto. ja to nerobím - koláč je potom chrumkavejší)
1/4 hrnčeka zemiakový škrob
1 čl sóda bikarbóna
1 hrnček sójové mlieko ( alebo akékoľvek iné mlieko rastlinného pôvodu )
štipka soli maldon
Všetky prísady vložte do misky a poriadne zmiešate. Najlepšie hmotu vymiešate rukami. Mala by vzniknúť hustá tuhá hmota, ak je cesto príliš riedke, pridajte viac múky, ak je príliš husté, pridajte trochu vody. Keď ste s cestom spokojní, vložte ho do formy na koláč a roztlačte ho po celom povrchu. Dajte si záležať na okrajoch. Takto pripravený základ vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme 10-15 minút dochrumkava.
Medzičasom môžte začať s prípravou plnky. Pripravte si mixér a následovné :
1 hrnček sušených sliviek
1/2 hrnčeka sójového mlieka
1/3 hrnčeka kokosového mlieka
1/3 hrnčeka kokosového oleja
1/3 hrnčeka kešu
štava z 1/2 citróna
2 čl agáve
vanilková aróma
1/3 hrnčeka strúhaného kokosu
maldon soľ
Najprv rozmixujte orechy, pridajte slivky a mixujte ďalej. Pokračujte pridaním mlieka, oleja, štavy z citróna, agáve, vanilky a štipky soli. Mixér znovu zapnite len na pár sekúnd. Nakoniec pridajte strúhaný kokos a premiešajte.
Po dopečení koláč nechajte vyhladnúť. Do vychladnutého vlejte plnku a takto pripravený koláč vložte do chladničky. Pri zdobení môžte použiť svoju fantáziu, ja som dozdobila brusnicami a na teflonovej panvici osmaženými vločkami s agáve sirupom.
Dobrú chuť !
Pekný zvyšok dňa
Shamy
môj pie:

Komentáre
Celkom 0 kometárov