My supernova in the sky..caught beneath the landslines eating a piece of cake ;)

Černicovo-citrónový "cheesecake" bez výčitiek

Publikované 21.03.2015 v 17:00 v kategórii papanie, prečítané: 334x

Názov trochu zavádza, cheesecake bez syra ťažko možno nazývať cheesecakom, no verte mi, táto zdravá, chutná torta vám ho svojou chuťou pripomenie aj bez toho syra. :)
Tento krát som brázdila internet a hľadala niečo, čo je zdravé, no chutné , svieže a sladké. Dostal sa ku mne recept na túto úžasnú tortu a po zhliadnutí fotky som sa hneď pustila do nakupovanie a "pečenia". Úvodzovky preto, lebo je tento skvelý dezert nepečený. Budete potrebovať len dobrý mixér , okrúhlu tortovú formu a samé zdravé ingrediencie. Ja som si znovu originál recept poupravila, vniesla trochu toho môjho obľúbeného, a tak vám ponúkam tú moju verziu. Som si istá, že vám bude chutiť. Tak zoberte pero a papier a píšte si zoznam na nákup :) :

na korpus vám bude treba: 
2 hrnčeky surových orechov ( ja som zmiešala kešu, lieskovce a trochu vlašských orechov - vyberte svoje obľúbené)
1 hrnček sušených ďatlí a sliviek ( pól na pól )
štipka soli Maldon (samozrejme môžte použiť aj obyčajnú soľ, po skromnom prieskume však odporúčam Maldon )
   - korpus si pripravíte tak, že orechy spolu s ovocím vložíte do mixéra a rozmixujete na takmer hladkú, hustú masu. Potom si vezmete vašu okrúhlu tortovú formu, ale keď chcete môžte použiť hocijakú inú, a korpus do nej natlačíte a povrch zarovnáte. Takto pripravený korpus vložte do chladničky a prejdite na krok 2 - "syrová" vrstva. 

Potrebovať budete : 

3 hrnčeky orechov (tu odporúčam aspoň 2 hrnčeky kešu + 1 hrnček ľubovolných orechov - ja som zvolila mandle.)
1 hrnček sušených sliviek ( alebo ďatlí, alebo pol na pol )
3/4 hrnčeka čistej vody
1/2 hrnčeka pomarančovej šťavy 
šťava z 1/2 citróna
1/2 hrnčeka kvalitného kokosového oleja - rozpusteného
kôra z polovičky citróna
1 čl vanilkového extraktu
štipka soli Maldon.
  -A znovu vytiahnite mixér, ak ste ho medzičasom odložili. Najprv romixujte orechy so slivkami. Čo najjemnejšie to pôjde. Ja si vždy kúsok orechov nechám bokom a pridám ich do mixéra neskôr, aby sa nerozmixovali úplne. Rada cítim pod zubami kde tu kúsok oriešku :) . Potom hmotu preložte do misky a pridávajte ostatné ingrediencie okrem vody. Poriadne pomiešajte a nakoniec postupne začnite prilievať vodu. Až kým dosiahnete požadovanú hustotu. Nemalo by to byť príliš husté, no rozhodne by sa to nemalo liať. Mne to vyšlo tak na 3/4 hrnčeka. 
Takto pripravený krém si rozdelte na dve časti. Približne 1/3 si odložte bokom a ostatok roztrite na korpus. Zarovnajte a odložte znova do chladničky. 
Krok 3 - ovocná vrstva. 
Na tú budete potrebovať 1/3 plnky, ktorú ste si odložili bokom v predchádzajúcom kroku a
1a1/2 hrnčeka mrazeného ovocia podľa vlastného výberu (ja so použila mrazené černice)

  -Ovocie rozmixujte a nakoniec zmiešajte s plnkou. Roztrite na tortu , zarovnajte a dozdobte iným , alebo aj tým istým ovocím aké ste zvolili na ovocnú vrstvu. Ja som na vrch dala černice. 
Tadáá, takmer hotovo. Torta bude potrebovať trochu oddychu v mrazáku, pár hodín, najlepšie cez noc. Po zobudení ráno ju hneď vyberte a preložte do chladničky. Kým sa vrátite z práce, bude mať dokonalú konzistenciu na jedenie. Konzumovať ju síce môžte hneď po vybratí z mrazáku, to však pripomína skôr zmrzlinovú tortu ako cheesecake. Oplatí sa počkať verte mi . :)

Tak teda dobrú chuť a ako vždy na zámer moja verzia: 
 
Pekný deň,
Shamy

Komentáre

Celkom 1 komentár

  • taylorswift.infoblog.sk 21.03.2015 v 17:03 vyzerá to chutne určite vyskúšam ;-)


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?