My supernova in the sky..caught beneath the landslines eating a piece of cake ;)

Hrozienkové mafinky s mangovým krémom

Publikované 04.05.2015 v 12:05 v kategórii papanie, prečítané: 186x

Keď som vymýšlala tento krém priateľ mi do zošita kde som zapisovala vznikajúci recept dopísal : 1 hrnček lásky, 2 hrnčeky objatí a 3 hrnčeky bozkov . Možno práve vďaka týmto špeciálnym prísadám sú tieto mafinky tak chutné, kto vie :)
Mali sme v Nórsku predĺžený víkend vďaka 1.máju a tak sme sa s priatelom vybrali na nákupy do švedska. Pri mraziacich boxoch s ovocím som sa trochu odviazala a tak mám teraz mrazák plný ovocia. S mangom som ešte predtým nepiekla a kedže som mala chuť skúsiť niečo nové rozhodla som sa práve pre mango. Tieto mafinky som sem ešte nedávala. Sú to úžasné mäkučké a jemné mafinky bez bielej múky, bieleho cukru no plné chuti. Tak poďme na to. Predhrejte rúru na 180 stupňov a cesto si pripravte z nasledovných surovín: 

1 lyžica jablkového cukru
1 1/5 hrnčeka sójového mlieka
2 hrnčeky múky z ovsených vločiek
1/2 hrnčeka hnedého cukru
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli maldon
1/2 hrnčeka kokosového oleja
vanilkový extrakt
hrsť hrozienok

Ocot vlejte do mlieka a nechajte stáť kým mlieko trochu zhrudkovatie, bude to trvať asi 5 minút. Potom prilejte roztopený kokosový olej. Medzitým si zmiešajte všetky suché suroviny. Mliečnu zmes vlejte do suchej zmesi a miešajte. Miešajte asi 2 minúty cesto zhustne. Nadávkujte cesto do foriem na mafinky a pečte v predhriatej rúre asi 25 minút. 

Zatial si pripravte mangový krém. Budete potrebovať : 

1/4 hrnčeka kešu orechov
1 hrnček mrazeného manga (alebo čerstvého nakrájaného na kocky)
6 sušených sliviek
šťava z polky citróna
1 hrnček kokosovej smotany ( dá sa kúpiť, no ak nenájdete dá sa získať z konzervy thajského kokosového mlieka, nechajte ju cez noc v chladničke a ráno po otvorení nájdete v konzerve jemnú voňavú smotanu.)
1 banán
1/4 hrnčeka kokosového oleja
- môžte pridať agáve

Rozmixujte najprv kešu, pridajte slivky, banán, šťavu z citróna. Potom pridajte mango a olej. Mixujte kým vznikne hladká hustá hmota. Nakoniec primiešajte kokosovú smotanu a aj ste sa rozhodli prisladiť , použite agáve nakoniec. 
Krém natrite na vychladnuté mafinky a vložte pred konzumáciou aspoň na polhodinu do chladničky. Môžte dozdobiť kúskami manga, alebo niečím iným, alebo ničím. Dobrú chuť !

Pekný zvyšok dňa 
Shamy.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?