My supernova in the sky..caught beneath the landslines eating a piece of cake ;)

Kakaové veganske bonbóny

Publikované 10.03.2015 v 14:51 v kategórii papanie, prečítané: 270x

Čokoholici určite vedia aké ťažké je to vzdať sa čokolády. Ale je to naozaj nutné ? Určite nie, keď si môžete pripraviť vlastné, jednoduché, rýchle , extrémne chutné a hlavné zdravé čokoládové bonbóny :)
Na čokoládové, alebo presnejšie kakaové bonbóny budete potrebovať trochu 100% čistého kokosového oleja, ako sladidlo buď agáve alebo med, ja som raz použila aj javorový sirup o ktorom som kdesi čítala, že je predsa len zdravší ako biely cukor, 100% kakao, vanilkovú arómu, štipku soli (ktorá zvýrazní čokoládovú chuť) a voliteľná možnosť sú orechy. Akékoľvek. Skvelé bonbóny sa vám podaria s vlašskými orieškami, mandľami či lieskovcami. Ja sa najbližšie chystám vyskúšať ich s kešu. Dajte pozor aby orechy boli nesolené :).

Tieto bonbóny robievam veľmi špeciálnou technikou, ktorú rada volám Přimeřene :) , no pre tých vás čo radšej merajú, pomer by bol nasledovný:
1/3 hrnčeka kakaa
1/3 roztopeného kokosového oleja (je dobré, keď je trochu teplý)
asi 1 pl javorového sirupu, prípadne medu, agáve...
štipka soli
pár kvapiek vanilkovej arómy

Všetko dajte dokopy do jednej misky a miešajte miešajte miešajte. Oriešky si buď nasekajte na menšie kúsky, ak máte radšej väčšie kusy v čokoláde tak ako ja tak ich sekať nemusíte. Zohrejte ich na teflónovej panvici bez oleja. Netreba ich pražiť len zohriať. Takto zahriate orechy vsypte rovno do misky s čokoládou a poriadne premiešajte. Pripravenú zmes nalejte trebárs do formičky na ľad.
- Keď náhodou nemáte po ruke žiadnu formičku, tak zmes miešajte kým trochu vychladne a teda zhustne a vylejte ju rovno na pripravenú plastovú fóliu, tú hneď zviňte aby vznikla aspoň 1,5-2 cm hrubá vrstva a vložte do mrazničky. Po stuhnutí stačí nasekať na želané kúsky.-
Naplnenú formičku obalte fóliu a vložte do mrazničky. Po necelej hodinke sú bonbóny pripravené. Stačí ich posypať kakaom a môžte podávať. Výborné :). Bonbóny vám vydržia aj pri izbovej teplote, ale trochu zmäkknú, chutnejšie sú keď ich po vybratí z mrazáku necháte aspoň v chladničke až do konzumácie.
Tak dobrú chuť ! :)

A ako zvyčajne, moja verzia :


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?