My supernova in the sky..caught beneath the landslines eating a piece of cake ;)

Kešu čokokúsky s mangom

Publikované 04.06.2015 v 18:54 v kategórii papanie, prečítané: 166x

čokoládové bonbóny tu už boli, dnes som mala chuť skúsiť niečo nové, no kedže lietam ako blázon, muselo to byť rýchle. Pár minút v kuchyni a čokokúsky sú na svete. Nespravila som ani vela riadu :)
Čokoláda je najlepší liek na nervy a stresy. Mám to overené praxou. Hocičo sladké spĺňa ten účel, ale čokoláda funguje najlepšie. V práci je toho veľa - veď letná sezóna začína a čím ďalej tým viac Nórov začína dovolenkovať. Tak som dnes siahla po kakau a vyrobila úžasné čokoládové kúsky, ktoré takmer okamžite vymazali spomienky na tento uponáhlaný týždeň.Aspoň na chvíľu - len ja a moja čokoláda :) . Ak sa cítite podobne, odporúčam vyskúšať nasledovný recept : 
1/2 hrnčeka kokosového oleja
1/2 hrnčeka surových kešu orechov (nepražených, nesolených)
3 pl kakaového prášku (100% kakao, žiadne granko :) )
1 1/2 pl agáve sirupu 
za hrsť nahrubo nasekaných kešu orechov a sušeného manga

1/2 hrnčeka kešu vložte do mixéra a rozmixujte na múčku. Olej zohrejte a následne zmiešajte s práškom z kešu a kakaom. Keď zmes trošku vychladne pridajte agáve a miešajte. Nakoniec primiešajte nasekané kešu so sušeným mangom a dobre premiešajte. Pripravenú zmes vlejte do igelitového sáčku , zahrčkajte a vložte do mrazničky. Približne po 20 minútach sáčok vyberte z mrazáku a čokoládu nasekajte. Vzniknuté kúsky môžte obaliť v kakaovom prášku, ak máte chuť, ale výborné sú aj bez toho. Pred konzumáciou skladujte v chladničke. 

Dobrú chuť ! 

Shamy 

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?