My supernova in the sky..caught beneath the landslines eating a piece of cake ;)

Vegánska mango minitorta na mandlovom základe

Publikované 09.05.2015 v 12:20 v kategórii papanie, prečítané: 171x

Mandle , mango a čokoláda. Táto minitorta je 100% vegánska záležitosť a pritom chutí tak dobre, že by ste nikdy nepovedali, že v nej nie su žiadne vajíčka, či múka, alebo biely cukor. Treba vyskúšať :)
Človek sa snaží žiť zdravo , vyberá si čo zje  aby neskôr nemal voči svojmu telu výčitky, no niekedy proste príde chuť na sladké. Ja som veľký jedák, jedlo milujem, milujem sladké, a milujem koláče a torty. Hlavne tie plnkové. :)
Včera bol jeden z tých dní keď mal chuť na sladké môj priateľ a ja ako milujúca a starostlivá priateľka som zamierila rovno do kuchyne a začala vymýšlať. :))
Stále mám časť z toho mrazeného manga, čo som spomínala v nedávnom príspevku tak som sa znovu rozhodla skúsiť to s ním. Vyšlo to úžasne. Možno jeden z mojich najlepších pokusov. Ak mi neveríte skúste to sami. :)
Na mandlový základ budete potrebovať, samozrejme, mandle. Tak si to rozpíšme :

1 hrnček mandlí
1/2 hrnčeka kukuričný, alebo zemiakový škrob
1/2 hrnčeka múky z ovsených vločiek
1 pl kokosového oleja
3/4 hrnčeka sójového mlieka (alebo iného mlieka na prírodnej báze)
1 pl medu (možte použiť agáve , trstinový cukor alebo iný osladzovač, ktorý máte radi, no kombinácia mandle a med ja vždy dobrá :) )

Kým romixujete mandle v dobrom mixéry na jemnú múku, nastavte si rúru na 180 stupňov. Mandlovú múku následne zmiešajte so škrobom, múkou z ovsených vločiek a roztopeným kokosovým olejom. Potom pridajte mlieko a med. Miešajte kým hmota trošku stuhne. Vlejte do úzkej formy, ja som použila formu na chlieb, no malo by vám to vystačiť aj na menšiu okrúhlu formu, prípadne zvýšte dávku ak ste sa rozhodli robiť okrúhlu tortu. Formu vložte do prehriatej rúry a pečte 20 minút. 
Zatiaľ si môžte pripraviť mango plnku. Nachystajte si
1 hrnček mrazeného manga
1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
šťava z polovice pomaranča
Jednoducho všetky prísady vložte do mixéra a poriadne rozmixujte , kým vznikne hustý krém. Preložte do misky a pridajte 
1 hrnček kokosovej smotany
ručne poriadne premiešajte a odložte do chladničky, kým sa mandlový základ dopečie a vychladne. 
Na vychladnutý mandlový základ natrite všetok mangový krém a opäť vložte do chladničky. Ja som celú minitortu odložila na chvílu do mrazáku pred ďalším krokom, budeme na vrch polievať čokoládu a je dobré aby plnka bola poriadne stuhnutá, aby čokoláda držala navrchu a nestiekla do plnky. Čokoládu si pripravíme tak, ako keď pripravujeme čokoládové bonbóny, ktoré som sem už dávnejšie pridávala, no pre zopakovanie , pripravte si: 
1/3 hrnčeka kokosového oleja
1/3 hrnčeka 100% kakaa
2 čl agáve ( prípadne medu, javorového sirupu atd..)
Kokosový olej si roztopte a pridajte kakao s agáve. Miešajte kým olej vychladne. Pripravenú čokoládu vylejte na stuhnutý krém minitorty , na vrch poukladajte kúsky manga, mandlí, alebo hocičoho na čo máte chuť a šup znovu do chladničky. keď čokoláda na vrchu zatuhne, minitorta je pripravená na konzumáciu. 

Dobrú chuť a dajte mi vedieť ako chutilo :)
pekný deň
Shamy!
moja minitorta:
 

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?